VÍZIÓM

A jelenlegi munkaerő-piaci helyzetben innovátornak, nagykövetnek és az üzleti oldal támogatójának szükséges lennünk, HR szakembereknek.

Szaktudásod támogatójaként elsősorban külsős trénerként, tanácsadóként tudom megértetni és készség szinten átadni az emberi együttműködés tudatos megértését, a Karrierstylist módszertant. A gyakorlati pszichológiai szemlélet lényege: miért működik idővel teljesen eltérően ugyanazon személy – ha nem teljesül a vágya és beigazolódnak a félelmei – és ez hogyan hat a környezetében élőkre.

Biztosan Te is ismersz olyat, akire azt mondanád: kifordult önmagából. Így a legfőbb kérdésed az lehet: Oké, de mit tehetek ellene? – Pontosan ezt mutatom meg a közös munkánkban az érintettek bevonásával, hogy a szemléletük valóban megváltozzon!

Mivel nem dobozos tréningjeim vannak, – minden esetben egyedi tematikát állítok össze – a leggyakrabban ezekben a felmerülő képzésfejlesztési témakörökben dolgozom:

  • kommunikáció, avagy a kölcsönös megértés

  • konfliktuskezelés, együttműködés és szinergia

  • vezetőfejlesztés – munkavállalók motivációja, megtartása

  • vezetőfejlesztés – együttműködés a többi terület vezetőjével

  • értékesítés fejlesztés és partner kapcsolat

  • munkavállalók toborzása és HR stratégiai szerepe

A képzési tervet szellemi táplálékkiegészítőnek vélem. Ahhoz, hogy a teljesítmény továbbra is növekedjen, szükség van arra, hogy ne csak az eredményt mérjük és dicsérjük. Ideje a nyitottságot, a fejlődőképességet (innovativitást), a kritikára való fogékonyságot és az egymással való együttműködést továbbfejleszteni.

A vállalat specifikus vezető fejlesztési program, a TEDD BOLDOGGÁ A BEOSZTOTTAD! egy igazi ínyencség, ha a vezetői felelősségvállalást és a munkatársak motivációjának növelését szeretnéd erősíteni. És utána a babérokat learatni. 🙂

Emellett számíthatsz rám a célirányos vállalati toborzás együttműködésben: (Új munkaerő esetén ajánlom a  saját fejlesztésű VIZUÁLLÁS – vizuális toborzási  módszert.)

Sőt, havonta mentorálok 3-4 fő álláskeresőt, őket az esetek döntő többségében sikerül beilleszteni tapasztalatuk, személyiségük és vágyaiknak megfelelő szervezetbe a személyes kapcsolataim által.

MIÉRT JÓ VELEM DOLGOZNI?

Külső HR stratégiai tanácsadóként tökéletesen tisztában vagyok a leterheltségeddel, átlátom munkád komplexitását és a feléd támasztott elvárásokat. Akkor tudunk jól együttdolgozni, ha munkámat nem lehetséges konkurenciának; sokkal inkább a belső HR stratégia közös megerősítéseként és innovációjaként értelmezzük!

Szakmai névjegyemet, ITT éred el a LinkedInen.

A közös munkánkban, amit én magammal viszek:

lelkesedés    szenvedély    tudatosság     akarat

AHOL MÁR NYOMOT HAGYTAM 

                                          

VÁROM JELENTKEZÉSED ELÉRHETŐSÉGEIMEN!

+3670/385-4154

info@karrierstylist.com