Tedd boldoggá az IT szakembert!

HR szakmai diskurzus

2017 08.02. (szerda) 

 

  • Hogyan éred el az IT szakembert, ha új keresésetek van? – Ne pazarold a drága időtöket és energiátokat felesleges körökkel!

  • Mire van ma szüksége egy IT szakembernek, amikor hozzátok akarod csábítani? – Értsd meg az életét, mi az értékes számára!

  • Mit érez akkor az IT szakember, amikor naponta kap állásajánlatot? – Mit tudsz másként tenni, hogy ne Te legyél aznap a harmadik, aki Linkedinen megkeresi?

  • Hogyan lehet elkerülni a növekvő bérspirált, ami kizárólag ebben a szektorban van jelen? A fizetés az egyetlen módja a motiválásnak?

  • Mi motiválja az IT szakembert? – Tedd boldoggá, hogy kiváló szakember lehessen!

 

Beszélgetőpartnerek

A rendezvény interjú beszélgetés keretében zajlik a meghívott IT szakemberek és a résztvevők interaktív bevonásával. Meghívott beszélgetőpartnereink mindannyian vállalati alkalmazottak, a rendezvényen elhangzott véleményük saját nézőpontjukat jelentik.

  Dobsa Tünde, rendszerszervező

“Jelenleg informatikai szakértő vagyok az alkalmazás fejlesztési, tervezési és tesztelési osztályon. Pályafutásom alatt voltam fejlesztő (8 bites processzortól C nyelvig), folyamat szervező, IT probléma menedzser is, de leginkább a rendszerszervező megnevezést szeretem, magyarul tolmács a két világ között. Tanulmányaimban nem a karrierépítés, hanem a tudás megszerzése és rendszerezése motivált, bár többször voltam már csapatok vezetője is. Lételemem a szabályozott folyamatok, az ésszerű alkalmazás felépítés, hogy ténylegesen támogatói legyenek a munkának az IT rendszerek.”

  Németh Imola, IT Test Manager 

“Közel tíz éve dolgozom bank informatikai területen egy multinacionális vállalatnál. Az életemben, így a munkámban is, az Ember az egyik legfontosabb, hiszen az intelligenciánk nélkül ez a világ nem létezne. Alkotunk egy régiből valami mást, vagy éppen valami újat, de mindben ott vagyunk. Egyedül vagy csapatban. Ez az a változatosság, amit sosem lehet megunni.”

   Simon Marcell, Full-stack mobile developer

“A fejlesztés nekem nem csak munka, ez a hobbim is, több saját alkalmazásom is van a Store-okban. Full-stack fejlesztőként a szerver architektúra kialakítástól a mobilalkalmazás fejlesztéséig minden területtel foglalkozom, és szeretem is a komplex feladatokat.  IT szakemberből kevés van a világban, kiváló IT szakemberből még kevesebb. Emiatt a cégeknek szerintem jobban oda kellene figyelni, hogy ha egy ilyen munkatársat találnak, akkor próbálják meg megtartani, hiszen fontosak a közös siker eléréséhez.”

  Szabó György, keresőmarketing specialista (Big Data, SEO)

“Magyarország vezető médiavállalatának keresőmarketing specialistája vagyok, szakterületemen nemzetközi díjakkal is bírok. Jelenlegi pozíciómban több milliárd forint értékű portfólió search látogatópiaci értékéért vagyok felelős. Feladatkörömbe tartozik havi szinten 7 millió Google keresési munkamenet fenntartása és fejlesztése, valamint a Big Data alapú, portfóliós tartalmi és technical SEO fejlesztések koordinálása is. Kiemelkedő tapasztalattal rendelkezem az online publishing, a bank szektor, e-kereskedelem és medical/pharmaceutical search piacokon.” 

A beszélgetés moderátora: Karácsony-Kasza Renáta, Karrierstylist, HR stratégiai tanácsadó

Mi volt a rendezvény célja?

  • Ez nem egy konferencia vagy kiállítás! – Szakmai diskurzus, ahol őszintén megértettük egymás álláspontját és akár, igen, érveket és ellenérveket hallgattunk meg, hogy megoldást találjunk szakmai kihívásainkra.

  • A jelenlévő IT szakemberek őszintén, kertelés nélkül beszéltek arról, miért utasítanak vissza „ellenállhatatlan, egyedi” ajánlatokat és mire mondanak igent és maradnak ott egy vállalatnál hosszú távon. – Szándékosan heterogén csapatot invitáltam meg, akik hangot is adtak véleményüknek.

  • Hiszem, hogy ha az emberek értik egymást, akkor akár együtt is működhetnek.

 

Így tettük boldoggá az IT szakembereket!